TITKUNK

A NŐI KINCSEK mesetréning speciálisan nőknek szóló program. Egyedileg kidolgozott és az elmúlt évek alatt folyamatosan fejlesztett módszertan az alapja. A NŐI KINCSEK egyedülálló módon ötvözi a magyar kulturális hagyomány és a lélektan mai tudományos eredményeit.

Mi hívta életre a programjainkat?

Izgalmas, hogy egy mai nő számára egyre több kapu nyílik a világra, mégis úgy tűnik, hogy a növekvő szerepek között nehéz egyensúlyt találni. Miközben rengeteg energiát pazarolunk a külső elvárásoknak való megfelelésnek, addig egyre kevésbé ápoljunk a kapcsolatot a saját belsőnkkel.

Tudományos vizsgálatok eredményei azt igazolják, hogy speciális női sajátosságok jellemzik a női agy működését, a gondolkodást és a viselkedést. Napjainkra a különböző szakterületeken jelentős tudás halmozódott fel, ezek ismerete újabb lehetőségeket tár fel a női szerepek többoldalú megközelítése számára.

Miért a mesék?

Mese- és mondavilágunk őrzi több évszázad emberi tudását, tapasztalatát. A mesék szimbolikusan ábrázolják az életünkben felbukkanó döntési helyzeteket, konfliktusokat vagy életkríziseket.

Mit jelent a tudomány és mese együttese?

A tudományos eredmények és az archaikus elemek megismerése együttesen segíti a mélyebb tudást a női létről. A kettős - egyszerre tudományos és kulturális - megközelítésnek köszönhetően, egyszerre ismerhetők fel a női lélek rejtelmei és a személyiségfejlődés állomásai.

A tudományos eredmények mintegy igazolják programjainkat.